Historik

 

Orkestern bildades 1999, och tre av originalmedlemmarna är fortfarande kvar. Michael Andersson, Hans Melin och Hans Jönsson har ännu inte tröttnat på varann ;) . De två andra, Björn Björklund och Håkan Olsson har varit med sedan augusti 2010, och juli 2011. Två härliga värmlänningar som aldrig har långt till skratt. I maj 2013 bestämde sig Håkan Olsson för att lägga trummpinnarna på hyllan, och ersattes av ytterligare en glad värmlänning, nämligen Håkan Wikström.

Holidays är ett band på som verkligen är på klar frammarsch på den svenska dansbandshimlen.
2014 fick bandet en inbjudan att vara med på Idolinspelningen i Karlstad på TV4.
Holidays spelar förutom i Sverige även en hel del i vårt grannland Norge och på dansbåtarna till Mariehamn.

Hösten 2014 släpper Holidays sin andra full-cd "Allting kan hända" och man hålller releaseparty i Svanskog Folkets Hus.  Skivan "Allting Kan Hända" innehåller både nyskrivet material och covers från  Sveriges och Norges låtskrivarelit. 12 låtar härliga låtar finns med på plattan. ”En stunds love”, ”En enkel man”, ”Har jag sagt till dig idag”,  ”Du sprider ljus” , ”En ros vill jag ge till dig”, ”Älska mig mest” är bara några av plattans dansanta hits


2015 slutade Håkan Wikström och ersätters av en go Göteborgare vid namn Nicklas Mörk. Nicklas som innan dess spelat med Jenny Saléns och Roxys. En frölunda i detta tokiga värmlandsgäng.

2017 släpper bandet sin andra tredje full-cd "Roadtrip" som blir väl mottagen av press och media. Bandet har fullt med spelningar i hela både norge, sverige och på båtarna. Man uppträder bland annat på två av världens största festivaler. Dansbandsveckan i Malung som är världens största dansbandsfesitval samt Bälgspe vid landsvägskanten som är världens största dragspelsfestival. Dessutom medverkar man på norges största dansbandsfestivaler i Seljord samt Sel. Under hösten byter man sångare och ny kille bakom mikrofonen blir Fredrik Gustavsson som kommer att hoppa in som ersättare och vikariera tills vidare.  

2018 börjar året med att Fredrik lämnar bandet på grund av att spelningarna inte går att kombinera med det civila jobbet som han har. Tråkigt men sant. Efter lite sökande hittar vi en härlig grabb i Oskarshamn som heter Mattias Sjöstenius. Han har tidigare spelat trummor i bland annat Sunlights, Chiquita och egna bandet Remembers. Nu tar han klivet fram och blir frontare men trakterar även gitarr och dragspel. 

 

2019 släpper bandet sin tredje full-cd "Så speglas kärleken" med Mattias vid sångmicken och som bidrar med två egenskrivna låtar därav bl.a titelspåret! Under hösten väljer Nicklas att packa ihop sina trummor för sista gången med oss MEN, vi nappade då en "finsk" tung-gungande trummis, han också boende i Oskarshamnstrakten ingen mindre än Kenneth Marins! Som sagt, kommer ifrån Svensk-Finland i Österbotten och spelat tidigare med Dansbandet Scandics, Dansbandet Replay, San Marino & Linda, alla från Österbotten och nu senast med skånebandet Donnez! Det var kul!

 

2020 året började på topp tills vi kom fram till Mars månad... Då blev det spelstopp! Inget jobb alls.. Den världsomfattande Coronapandemin slog till och lamslog hela världen! Efter ett par månader samlade vi ihop oss och började sända livestreams på Facebook istället för att dels kunna hålla oss i någorlunda form så vi inte tappar musiken men också för att nå ut till vår kära publik. Släppte två Spotifysinglar "På resande fot & En enkel biljett" som Mattias skrivit i början på sommaren och senare till hösten släpptes en låt till "Om du visste vad vi längtat" som Mattias skrivit som framförs av Kenneth, en sång tillägnat hans dotter. På självaste julafton släpptes en till singel "En natt fylld av längtan" men nu med Hans Jönsson vid sångmickrofonen!

 

2021 året fortsätter med denna Coronapandemi, inget speljobb, ingen dans... Vi fortsätter med jämna mellanrum att sända live på socialamedier för att hålla humöret uppe och även att nå ut till vår publik.

I början på Juni släpptes en singel igen på Spotify "Fyra Timmar" i samband med en livestream på Facebook

och månaden efter skrev Mattias en svensk text till en låt som spelades in på förra albumet "The way she moves" och vi spelade in den igen som en ny singel och blev då "När hon ler" en svängig sak som även den släpptes inför en annan livestream "På Malte's altan" finns att kolla in på Youtube om inte annat!

Vi blev även uppringd av ett skivbolag! Så nästa singel som kommer att spelas in kommer nu att gå under skivbolaget Melody Records i Landskrona och vem är dom tänker ni? Låten "Var ska vi sova inatt" med Perikles ligger hos Melody...

I slutet på September kommer restriktionerna att dras in och vi får börja komma ut och spela igen!!

Fr.o.m Oktober börjar bussen "Hulda" att rulla ute på våra Nordiska vägar igen!

Hans Melin, en av tre bolagsägare väljer att packa ihop sina synthar och kliva ned från scenen under hösten.

Men då hittar vi en pôjk ifrån Skoghall, Thomas J Vainio, också med lite finskt blod i ådrorna, som tar över rollen som keyboardist i bandet tillsvidare! Thomas har tidigare spelat med Wainioz, Extaz, Horizont, Wickströmz och även varit med och vikarierat med oss!